Boligforening Grækenlandsvej Amager - SuperAsfalt

Grøn Asfalt i nyt gårdmiljø binder naboerne sammen på Grækenlandsvej

Efter fællesarealerne er blevet transformeret fra gold gård til et nyt leve- og legerum, har beboerne i to blokke på Amager fået et sted at mødes. Miljøet har været i fokus ved valget af leverandører. Blandt andet er den nye asfalt den grønneste på markedet – og er produceret på Amager

Det gik stærkt, da beboerne i andelsboligforeningen Grækenlandsvej på Amager sidste sommer besluttede, at den grå og golde gård nedenfor lejlighederne skulle fornys. To millioner kroner blev afsat til projektet, og allerede ti måneder efter, kunne beboerne indvie de nye fællesarealer.

Ny BituAsfalt i gården skaber glæde hos børneneBørnene stortrives i gården

Det tog altså ikke lang tid at realisere arkitektens vision om et leverum med bølgende bakker, lune lækroge og solrige spots med borde og bænke. Gården er ved hjælp af renoveringen gået fra at være et sted, man kun færdes i for at parkere cyklen og hænge mudrede flyverdragter til tørre til at blive et samlingspunkt for områdets beboere og deres gæster.

  • Det er helt vildt. Jeg har boet her i flere år, men i de få måneder, der er gået, siden gården blev færdig, har jeg mødt flere naboer, jeg aldrig har set før. Og vores børn er gået fra at skulle over på omkringliggende institutioner og skoler for at lege til at blive i vores egen gård, hvor vi kan holde øje med dem. Ja, de er faktisk ikke til at få med op i lejlighederne, når det bliver aften, smiler Louise Suhr, der er formand for andelsboligforeningen, der tæller 49 husstande.

Gik ikke på kompromis

Med et fastlagt budget og et ønske om at nå at blive færdige inden sommerens komme, kunne man fristes til at tro, at der skulle hugges en hæl og klippes en tå undervejs.

  • Men nej, vi er ikke gået på kompromis med noget undervejs. Jeg har fra starten sagt, at når vi går i gang med et projekt af den her størrelse, så skal det også være i en ordentlig kvalitet, lyder det fra Louise Suhr.

Valgte den grønne asfalt

Louise Suhr fortæller videre, at med mange børn i området, så har fokus først og fremmest været på sikkerhed og brugervenlighed af det nye gårdmiljø – men i lige så høj grad har miljøet også spillet en rolle ved valget af leverandører. Blandt andet er faldunderlaget under legestativerne en særlig ’grøn’ variant.

  • Undervejs fandt jeg ud af, at også selve asfalten kan være mere eller mindre miljøvenlig, fortæller andelsformanden, der indhentede tilbud fra forskellige asfaltleverandører.
  • Da vi læste beskrivelserne, blev vi lune på SuperAsfalt, da de kunne tilbyde et produkt, der var mere miljøvenligt end de andre leverandører, vi havde indhentet tilbud fra. Og da SuperAsfalt tilmed viste sig at ligge i samme prisleje som de andre, var vi slet ikke i tvivl om, at vi ville vælge den mest miljøvenlige leverandør, siger Louise Suhr.

 Ny BituAsfalt fra SuperAsfalt har været med til at skabe nyt liv i gården hos andelsboligforeningen Grækenlandsvej på Amager.