Test og kontrol i det topmoderne laboratorium hos SuperAsfalt

SuperAsfalt modtager forventet certificering

Med ETA-godkendelse af Danmarks nyeste asfaltværks unikke og mere miljøvenlige BitumenMix i den ene hånd og en anmærkningsfri EN-certificering af fabrikken i den anden er SuperAsfalt klar til at øge konkurrencen på det danske marked

Danmarks nyeste og mest moderne asfaltværk ligger på Prøvestenen i København. SuperAsfalts værk er opført med den nyeste teknologi og producerer dermed mere effektivt end ældre anlæg. Produktionen startede op i april og siden har fabrikken kørt produktionen og godkendelsesprocedurerne i stilling til at blive certificeret efter EN 13108. Efter nøje gennemgang og efterprøvelse af normens kontrolpunkter er certifikatet netop udstedt.

  • Med anerkendte godkendelser af vores faciliteter og produkter er vi for alvor klar til at sikre både virksomheder, den offentlige sektor samt boligselskaber og private grundejere mere miljøvenlig asfalt til attraktive priser, siger adm. direktør Karsten Rasmussen, der er glad for netop at have modtaget dokumentet for EN-certificeringen af SuperAsfalt, der som ny aktør på det danske marked er klar til at udfordre de etablerede spillere i asfaltindustrien.

Hård modtagelse fra konkurrenterne

Branchen har ikke taget positivt imod konkurrence, og foreningen Asfaltindustrien, der organiserer en række af de ældre spillere, har blandt anmeldt SuperAsfalt til myndighederne med mistanke om, at den nye udfordrer ikke lever op til reglerne. En anklage, der altså ikke holder vand, og som Karsten Rasmussen da også har taget ganske roligt under hele forløbet.

  • Det er jo store summer, der er på spil for branchen, så jeg forstår da godt, at det er træls, når der kommer nye folk ind på banen med mere miljøvenlige anlæg og mere effektive metoder, som samtidig kan levere asfalt billigere. Men det er jo nu engang kundernes og miljøets interesser, vi skal varetage og ikke konkurrenternes, understreger Karsten Rasmussen.

Ny teknologi giver nye muligheder

Den dyreste komponent i asfaltproduktionen er bitumen, der udgør op mod 50% af omkostningerne. SuperAsfalt A/S er en del af Tarpaper Recycling-koncernen. Et af selskaberne har udviklet en patenteret maskine, der udvinder bitumen fra indsamlet tagpap, som i modsætning til tidligere nu også kan indgå i asfaltproduktion. SuperAsfalt kalder produktet BitumenMix og blandt derved imødekommer SuperAsfalt de miljø- og klimakrav, den offentlige sektor og mange private virksomheder i stigende omfang efterspørger.

  • Med den nye teknologi sparer vi atmosfæren for 6.000 tons CO2, hver gang vi producerer 100.000 tons asfalt. Herudover sparer vi på råolien, der ellers ville skulle bruges til at udvikle ny bitumen. Men ikke mindst så genbruger vi den tagpap, der ellers skulle være sendt til forbrænding som affald, så den i stedet indgår i et nyt kredsløb, pointerer adm. direktør Karsten Rasmussen fra SuperAsfalt A/S.

Fokus på produktion

I modsætning til de andre aktører i asfaltbranchen lægger SuperAsfalt ikke selv asfalten ud, men samarbejder med entreprenører. Det er en af grundene til, at SuperAsfalt A/S deltager i Vejforum2016, der foregår den 7.-8. december 2016 på Hotel Nyborg Strand. Udover dialogen med de mange potentielle samarbejdspartnere er SuperAsfalts repræsentanter også klar til at indgå i en dialog med de mange deltagere fra den offentlige sektor. De offentlige udgifter er under pres og især vejkapitalen har i mange kommuner et efterslæb. Med ETA-godkendelse af BitumenMix og med EN-certificering af værket er SuperAsfalt A/S klar til at gå ind på dette store marked og dermed levere besparelsesmuligheder til både skatteyderne og miljøet.